Innostuin kokkailemaan karkkilakon aiheuttamassa makeanhimossani. Mikä on järjettömän rasvaista, sokerista ja hyvää mussutettavaa? Kauralastut tietenkin! Kaupasta saa ihan mukiinmeneviä kauralastuja, mutta itsetehtyjä ei voita mikään. Olen tehnyt näitä ihan pennusta saakka, ja homma on suhteellisen helppo 8) Voin pistää tähän reseptinkin, jos jotain kiinnostaa kokeilla. Otin myös hienoja havainnollistavia kuvia.

Kauralastut

2,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,5 dl maitoa
0,5 dl siirappia
1,5 dl (150 g) sulatettua rasvaa

Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, siirappi ja sulatettu, jäähdytetty rasva joukkoon. Sörsselin kuuluisi näyttää kutakuinkin tällaiselta:

Nomnom. Sen jälkeen lätkitään taikinasta pieniä mällinokareita pellille. Nokareet kannattaa jättää sopivan välimatkan päähän toisistaan koska ne leviävät aika radikaalisti uunissa. Itse laitoin näin:

Paista lastut 175 asteen lämmössä noin 7-10 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Paistamiseen kannattaa btw varata aika paljon aikaa koska taikinasta tulee suhteellisen monta pellillistä.

Munakello on kätevä keksintö, mutta kannattaa itse kyttäillä uunia välillä ettei lastut pääse kärvähtämään. Se tapahtuu yllättävän nopeasti.

Lopputuloksen tulisi näyttää tältä: